Thursday, 6 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Κάθε μέρα πνίγομαι

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάιος - 18 - 2013

 

athens_marfin_fire_2010_motherhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2013/05/athens_marfin_fire_2010_mother-300x214.jpg 300w" sizes="(max-width: 291px) 100vw, 291px" />

Το όνειρο μου ήταν να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ για να μπορώ να τους εξασφαλίσω μια ζωή όχι με πολυτέλεια αλλά με αξιοπρέπεια. Σαν ιδιοκτήτρια μαγαζιού ποτέ δεν χρειάστηκε να αφήσω χρέος πουθενά. Το δημόσιο, οι προμηθευτές μου και οι υπάλληλοι μου πληρώνονταν πάντα στην ώρα τους. Ο μεροκάματο μου πολλές φορές είναι κάτω από αυτό που δίνω στον υπάλληλο μου για να μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου(και πολλές φορές φεύγω από το μαγαζί μου χωρίς να έχω βγάλει μεροκάματο για εμένα). Ο άντρας μου εργάζεται για να πληρώνουμε το δάνειο του σπιτιού μου που μέχρι τώρα το καλύπταμε από τον μισθό του και ουσιαστικά εργαζόμουν για να μπορώ να συντηρώ το σπίτι μου και την οικογένεια μου.

 

Ωστόσο τελευταία βρέθηκα να χρωστάω λεφτά γιατί κάποιοι λόγο αργοπορίας στο να κάνουν την δουλειά τους μου ζητάνε αναδρομικά χρήματα που δεν είχα λάβει γνώση ότι τα οφείλω μαζί με προσαυξήσεις πρόστιμο και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, επειδή ένας υπάλληλος δεν έκανε την δουλειά του την στιγμή που έπρεπε. Αυτό που με σκοτώνει είναι πως ξέρω ότι ο φόρος που δίνω δεν είναι ανταποδοτικός αλλά ένας τρόπος για να καλύπτουν τις τρύπες των προϋπολογισμών τους. Το κατάστημα μου βρίσκεται σε μια περιοχή που πολλές φορές δεν μπαίνει κανένας μιας και αν και θεωρείται κεντρικό σημείο δεν υπάρχει κίνηση, ακριβώς όπως στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας. Οι παραγγελίες και οι αγορές είναι ελάχιστες και τις περισσότερες μέρες δεν βγάζω ούτε τα έξοδα μου. Στο σπίτι μαγειρεύω ένα φαγητό σε πολλές παραλλαγές γιατί σκέφτομαι πόσο ρεύμα θα κάψω και αν μπορώ να το πληρώσω. Είμαι άνθρωπος που πριν απ’ αυτήν την κατάσταση δεν ξόδευα, λόγω της δουλειάς δεν ξέρω πως είναι αυτό που λέμε βραδινή έξοδος. Ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς και κατάφερα να φτιάξω με πολύ κόπο μια ατομική επιχείρηση πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναφύγω από την πατρίδα μου όπως έκαναν οι γονείς μου που έδωσαν χέρι βοήθειας στην Γερμανική οικονομία.

 

Ωστόσο κάθε μέρα πνίγομαι. Εργάζομαι για να τα φέρω βόλτα και είμαι αναγκασμένη να μην βλέπω τα παιδία μου στην πιο δύσκολη ηλικία τους και να μην μπορώ ούτε να τα συμπαρασταθώ ούτε να τα αποτρέψω από κάθε πιθανή κακοτοπιά. Μεγάλωσα σε μια χώρα που ουσιαστικά μου εξασφάλιζε παροχές που εκείνη την εποχή για την Ελλάδα ήταν πολυτέλεια. Ίσως και γι αυτό δεν εντυπωσιάστηκα από πράγματα που έχω χορτάσει. Η Γερμανία τότε σου έδινε τόσο κοινωνικές όσο και βασικές παροχές που κατά την επιστροφή της οικογένειας μου στην Ελλάδα έδειχναν το πόσο δύσκολη είναι η αξιοπρεπείς διαβίωση. Οι Γερμανία με την δική μας δουλειά ζούσε καλύτερα απ’ ότι ζούσαμε εμείς πριν από την κρίση και τώρα η ηγεσίες τους ζητάνε να φτάσουμε σε μια κατάσταση που είναι χειρότερη από την εποχή της Ελλάδας την δεκαετία του ’70. Το να έχεις στέγη, τροφή, περίθαλψη, παιδεία και μέλλον είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Κάθομαι πολλές φορές και προσπαθώ να κάνω αντιστοίχηση της αγοραστικής μου δύναμης, με την λογική ότι μιας και ποτέ δεν ήμουν οπαδός της σπατάλης και του λούσου, και αυτό που βλέπω είναι πως εκτός ότι χάνω την ποσότητα των χρημάτων αγοράζω όλο και λιγότερα σε σημείο να θεωρείται σπατάλη ακόμα και το να μαγειρεύω στο σπίτι μου. Αν δεν είχα τις υποχρεώσεις που μου δημιούργησαν με τις υποσχέσεις του «όλα θα πάνε καλά», θα είχα κλείσει το μαγαζί μου κα θα έφευγα κάπου που να μπορώ να ζήσω με τα λίγα που μπορώ να βγάλω και ουσιαστικά μου φτάνουν. Όμως αποκλεισμένη στην παγίδα της αποπληρωμής χρεών δόσεων που η «ισχυρή οικονομία του ευρώ» θα τα κρατούσε σταθερά τρέχω και βλέπω ότι αυτά που με την λογική τους κανόνισα δεν βγαίνουν. Αν ποτέ καταφέρω και ξεμπερδέψω ίσως και να ζήσω αυτό που πάντα ονειρευόμουν. Μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά μου.

 

Μια ελεύθερη επαγγελματίας με οικογένεια

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.