Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Μόλις το 38% του Πακιστάν ελέγχει η κυβέρνηση

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάιος - 16 - 2009

pakistan-talimpanhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/05/pakistan-talimpan-267x300.jpg 267w" sizes="(max-width: 357px) 100vw, 357px" />

Μήνυμα προς τους πιστούς ισλαμιστές έστειλαν, οι μετριοπαθείς κληρικοί του Πακιστάν, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν την κυβέρνηση, άλλως «οι Ταλιμπάν θα καταλάβουν ολόκληρη τη χώρα».-

Τη σοβαρότητα του προβλήματος που δημιουργεί στο Πακιστάν η προέλαση των Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά της χώρας αποκαλύπτει εκτενής έρευνα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση διατηρεί τον πλήρη έλεγχο μόνον στο 38% των εδαφών της περιοχής.

Η έρευνα βασίστηκε στις αναφορές ανταποκριτών και σε συνεντεύξεις με τοπικούς αξιωματούχους και διήρκεσε 18 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για την κυβέρνηση: Στο 24% των εδαφών της Επαρχίας Βορειοδυτικών Συνόρων και των Ομοσπονδιακά Διοικούμενων Περιοχών η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ δεν έχει κανέναν έλεγχο αφού οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει τη διοίκησή τους.

Εχουν τον έλεγχο

Σε αυτές τις περιοχές, έδειξε η έρευνα, οι Ταλιμπάν είτε έχουν τον πλήρη έλεγχο είτε εμπλέκονται σε μάχες με κυβερνητικά στρατεύματα.

Αλλο ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής, ένα επιπλέον 38%, χαρακτηρίζεται από την έντονη και μόνιμη παρουσία των Ταλιμπάν, αφού όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι ένοπλοι έχουν εγκαταστήσει βάσεις που περιορίζουν τη δράση της τοπικής κυβέρνησης και υποσκάπτουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αυτές της περιοχές -τρεις περιφέρειες στις Ομοσπονδιακά Διοικούμενες Περιοχές και 11 περιφέρειες στην Επαρχία Βορειοδυτικών Συνόρων, οι Ταλιμπάν έχουν επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητά τους να επιτίθενται κατά βούληση.

Οι ένοπλοι στις περιοχές αυτές κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συχνές επιθέσεις σε σχολεία θηλέων, απαγορευμένα βάσει του νόμου σαρία, σε καταστήματα μουσικής, σε αστυνομικά τμήματα αλλά και κυβερνητικά κτίρια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η θρησκευτική βία μπορεί να επεκταθεί βαθύτερα στο έδαφος του Πακιστάν. Συγκεκριμένα, το 47% των εδαφών της Επαρχίας Πουνγιάμπ έχει σοβαρές πιθανότητες να αντιμετωπίσει την έντονη δραστηριότητα των Ταλιμπάν στο εγγύς μέλλον.

Αμφισβήτηση

Καθώς οι μάχες στο Β.Δ. Πακιστάν συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ο χάρτης που παρουσίασε το BBC ενδέχεται να αλλάξει. Αυτό που ωστόσο δεν αλλάζει είναι η ευρύτατη αμφισβήτηση προς την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση που δημιουργούν οι Ταλιμπάν και να διασφαλίσει έτσι την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Χθες, ο διοικητής του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες που μάχονται τους Ταλιμπάν να αποφεύγουν τις απώλειες αμάχων, ακόμη κι αν αυτό κοστίσει τη ζωή τους. Η εντολή δόθηκε καθώς οι θάνατοι αμάχων από κυβερνητικά στρατεύματα αλλά και τα καραβάνια των προσφύγων επιτείνουν την ανθρωπιστική κρίση και στρέφουν τους πιστούς ισλαμιστές υπέρ των Ταλιμπάν, δυσχεραίνοντας περαιτέρω το έργο της κυβέρνησης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.