Wednesday, 28 October , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Η ασφάλεια του Πακιστάν και το μέλλον της Αμερικής

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Μάιος - 27 - 2009

Pakistanis have become refugees in their own country

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι χορηγούν 110 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια σε όσους εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους συνεπεία των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Taliban στην κοιλάδα Swat κι άλλες περιοχές βόρεια της Islamabad. Η υπουργός εξωτερικών Hillary Clinton κατέστησε σαφές πως το μέλλον της Αμερικής συνδέεται με την ασφάλεια του Πακιστάν.

Κάπου δύο εκατομμύρια Πακιστανοί πολίτες εγκατέλειψαν τις περιοχές των συγκρούσεων και αναζητούν καταφύγιο σε τέντες πρόχειρων καταυλισμών κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας τους.Η ανθρωπιστική βοήθεια που ανήγγειλε η Υπουργός κυρία Clinton περιλαμβάνει πρώτης ανάγκης εφόδια, τέντες, γεννήτριες και συσκευασμένα Μουσουλμανικά γεύματα. Ορισμένα από τα εφόδια θα αερομεταφερθούν στο Πακιστάν από Αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα. Άλλα τρόφιμα θα διατεθούν προς πώληση σε τοπικές αγορές για την ενίσχυση της Πακιστανικής οικονομίας.

Secretary of State Clinton announces humanitarian aid to Pakistan during  news conference in Brady Press Briefing Room in White House, 19 May 2009

Η Αμερική είχε παροτρύνει την κυβέρνηση του Πακιστάν να αναλάβει δράση εναντίον των δυνάμεων της alQaida όταν κατέλαβαν την κοιλάδα Swat, μετά την συγκατάθεσή τους σε συμφωνία εκεχειρίας. Η κυρία Κλίντον λέει ότι η Islamabad ανταποκρίθηκε δρώντας εναντίον των εξτρεμιστών ανταρτών που δεν έχουν εγκαταλείψει την πρόθεση να πλήξουν φίλους της Αμερικής στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν αλλά και Αμερικανούς πολίτες μέσα κι έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και πρόσθεσε: «Αντάρτες της alQaida εκδιώχθηκαν από το Αφγανιστάν και βρήκαν καταφύγιο στα βουνά του Πακιστάν. Συνεχίζουν να συνωμοτούν εναντίον μας.Αμείωτη παραμένει η επιθυμία τους να σπείρουν τον όλεθρο και την καταστροφή στις ΗΠΑ και στους πολίτες μας μέσα κι έξω από την Αμερική».

Η νέα ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί την πρώτη δόση ενός πολύ μεγαλύτερου πακέτου βοήθειας που η κυβέρνηση Obama έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει για το Πακιστάν. Η Αμερική έχει ήδη χορηγήσει στο Πακιστάν σχεδόν τρεισήμισι δισεκατομμύρια δολάρια μη στρατιωτική βοήθεια από την εποχή του καταστροφικού σεισμού του 2005. Ο ίδιος Πακιστανός αξιωματικός που επέβλεψε την περίθαλψη των σεισμοπλήκτων, ο στρατηγός NadeemAhmad, θα συντονίσει τώρα και την διανομή της νέας βοήθειας.

Pakistani displaced children wait their turn during food distribution at Jalozai refugee camp in Peshawar, 25 May 2009
Περιμεέοντας τη σειρά τους για το καθημερινό συσίτιο.

Η Υπουργός κυρία Clinton παραδέχτηκε ότι η πολιτική έναντι του Πακιστάν στις τελευταίες δεκαετίες χαρακτηρίστηκε από «ασυνέπεια», με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνονται από εκεί μετά την βοήθεια που έδωσαν για τον εξοπλισμό ισλαμικών στοιχείων που αγωνίστηκαν κατά της σοβιετικής κατοχής του Αφγανιστάν στην δεκαετία 1980. Και τόνισε ότι η κυβέρνηση Obama χειρίζεται τα θέματα της περιοχής διαφορετικά όπως δείχνει και η πρόσφατη τριμερής σύνοδος κορυφής με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Κατά την έκφρασή της: «Βασικά υποστηρίζουμε κάθε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά και θέλουμε να υπάρχει σαφήνεια και διαφάνεια στις σχέσεις μας. Θέλουμε να έχουμε ειλικρινείς δοσοληψίες όπως αυτές που προέκυψαν από τις τριμερείς συναντήσεις μας».

Η Hillary Clinton λέει επίσης ότι η κυβέρνηση Obama ελπίζει ότι το ποσό της Αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Πακιστάν θα διπλασιαστεί με μικρές ιδιωτικές συνεισφορές που ενθαρρύνονται να κάνουν πολλοίΑμερικανοί πολίτες προς τηνΎπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Πηγή Άρθρου εδώ

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.