Tuesday, 4 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

USA UNITED NATIONS IRANhttp://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/05/churkin2-300x262.jpg 300w" sizes="(max-width: 327px) 100vw, 327px" />

Η Μόσχα προειδοποίησε για τις συνέπειες της ανοχής του καθεστώτος του Σαακασβίλι στη Γεωργία. Η θέση της Ρωσίας εκφράστηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που έγιναν στο ΣΑ του ΟΗΕ σχετικά με την έκθεση του ΓΓ του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για την κατάσταση στην Υπερκαυκασία.
Ο Ρώσος διπλωμάτης έθεσε και πάλι το πρόβλημα της επιβολής διεθνούς εμπάργκο στις προμήθειες επιθετικών εξοπλισμών στη Γεωργία. Η Μόσχα βλέπει αυτό το βήμα ως έναν από τους όρους εδραίωσης της ασφάλειας στην περιοχή και αποτροπής της επανάληψης των γεγονότων όπως εκείνων που είχαν θέση τον Αύγουστο του 2008 όταν η γεωργιανή πλευρά είχε εξαπολύσει την επιδρομή εναντίον της Ν. Οσετίας. «Θα θέτουμε μπροστά στο ΣΑ του ΟΗΕ αυτό το προβλημα τουλάχιστον ως πόλιτική διαπίστωση, αν και καταλαβαίνουμε ότι εξ αιτίας της θέσης ορισμένων δυτικών κρατών δεν είναι, δυστυχώς ρεαλιστικό να υπολογίζουμε στην λήψη τέτοιας απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας,- είπε ο Β. Τσούρκιν. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι η τοποθέτηση τέτοιου προβλήματος από εμάς, μαζί και στο ΣΑ του ΟΗΕ, θα πρέπει να έχει ορισμένη ανασταλτική επίδρασης σε όποιους σκέπτονται με τις κατηγορίες της αποκατάστασης του στρατιωτικού δυναμικού της Τιφλίδας».
Όσον αφορά την έκθεση του Μπαν Κι Μουν, εκεί υπάρχουν αρκετές εποικοδομητικές θέσεις. Ο ΓΓ του ΟΗΕ προτείνει, π.χ. τη δημιουργία νέου καθεστώτος ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων της Αμπχαζίας και της Γεωργίας, το οποίο θα αντικαθιστούσε στην ουσία τους όρους εκεχειρίας, που προβλέπονται από τη Μοσχοβίτικη Συμφωνία του 1994. Πάνω στη βάση της Μοσχοβίτικης Συμφωνίας προβλέπεται επίσης να γίνει και η αλλαγή της εντολής της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή. Ο Ρώσος διπλωμάτης αναγνώρισε τη σοβαρή σημασία των διατυπωμένων στην έκθεση μέτρων, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη της εκτίμησης της κατάστασης στην Υπερκαυκασία πιο πλατιά και όχι μόνο στη στενή λωρίδα κατά μήκος των συνόρων Γεωργίας-Αμπχαζίας, κάτι που είναι πολύ δικαιολογημένο στο φως της πολιτικής αστάθειας στη Γεωργία και του τυχοδιωκτικού χαρακτήρα της γραμμής της γεωργιανής ηγεσίας.
Η έκθεση του Μπαν Κι Μουν από την πολιτική άποψη δεν περιέχει τίποτε που θα ερχόταν σε αντίθεση με τις πολιτικές πραγματικότητες στην Υπερκαυκασία. Ούτε στην ονομασία της έκθεσης, ούτε και στο κείμενό της δεν υπάρχει για πρώτη φορά καμιά αναφορά, που θα έδειχνε ότι η Αμπχαζία και η Ν. Οσετία υπάγονται στη Γεωργία, όπως ήταν προηγουμένως.
Ανάμεσα στα ελαττώματα της έκθεσης ο Βιτάλι Τσούρκιν ανάφερε την δυσανάλογη προβολή της προκλητικής δραστηριότητας των Γεωργιανών στρατιωτικών στις περιοχές που καταλήγουν στα σύνορα της Αμπχαζίας.
Όλο το σύνολο αυτών των ζητημάτων θα συζητιέται στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη διάρκεια των πλησιέστερων δύο εβδομάδων. Στις 15 Ιουνίου λήγει η ισχύουσα σήμερα εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή και ως αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την παράτασης της ισχύος της.

www.ruvr.ru

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.