Tuesday, 4 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

vibori_es-2http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/06/vibori_es-2-300x168.jpg 300w" sizes="(max-width: 390px) 100vw, 390px" />

Στην Ευρώπη αναπτύσσονται σοβαρά κρισιακά φαινόμενα. Και σ΄αυτή την κατάσταση προστίθεται και η βαθιά χρηματοοικονομική κρίση. Σήμερα οι πολίτες της ΕΕ όλο και συχνότερα διερωτούνται – γιατί χρειάζεται ένας τόσο ογκώδης γραφειοκρατικός οργανισμός, ο οποίος δεν επιλύνει τα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών», — λέει ο Ντμίτρι Ντανίλοφ, κορυφαίος εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Κατα την άποψη του, στη θέση των ευρωπαίων εκλογέων, που χαρακτηρίζονται από απάθεια και απογοήτευση για τις αποφάσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, υπάρχει σημαντική δόση αλήθειας. Γι΄αυτό ενώπιον της νέας «σημαντικά πιό δεξιάς» Βουλής θα τίθεται άκρως δύσκολος στόχος. Πρώτον, θα πρέπει να αποδείξει τη νομιμότητά της, γιατί προβάλλει το ερώτημα, αν μπορεί να είναι νόμιμο τέτοιο νομοθετικό όργανο, υπέρ του οποίου κατα μέσον όρο ψήφισε ποσοστό λίγο παραπάνω από το 40% των πολιτών. Και δεύτερον, η Ευρωβουλή πρέπει να ασχοληθεί έμπρακτα με το πρόβλημα της θεσμικής μεταρρύθμισης της ΕΕ, όταν και στην Ιρλανδία θα υιοθετηθεί η Συνθήκη της Λισαβόνας, πράγμα πολύ προβληματικό. Ο Ντμίτρι Ντανίλοφ είπε συνεχίζοντας:

«Δεν υπήρχε τίποτα το απρόσμενο στο ότι στις ευρωεκλογές η προσέλευση ήταν χαμηλή. Ο μεγάλος βαθμός σκεπτικισμού και ο μεγάλος βαθμός διαμαρτυρίας των εκλογέων καθόρισαν το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στις χώρες της ηπείρου. Όσον αφορά τον ευρωσκεπτικισμό, φυσικά, αυτός είναι άκρως υψηλός. Η Ευρώπη ακόμα δεν έλυσε το πρόβλημα μεταξύ των δομών εξουσίας και της κοινωνίας. Εδώ δεν παρατηρείται ενότητα αυτών των δυο συνιστώσων. Οι ευρωπαίοι επικρίνουν σοβαρά τις αρχές στις χώρες τους, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μέχρι και τις διαδηλώσεις στους δρόμους με βιαιοπραγίες. Σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπάρχει κρίση πολυπολιτισμικής κοινωνίας, σε συνθήκες στις οποίες η ΕΕ με κανένα τρόπο δεν μπορεί να καθορίσει τα σύνορα της διεύρυνσης της, να επιλύσει το πρόβλημα των μεταναστευτικών διαδικασιών. Ουσιαστικά στο χώρο της παρατηρείται η ύπαρξη μερικών παράλληλων κοινωνιών. Και όλα αυτά αφήνουν τη σφραγίδα τους στη ζωή των ευρωπαίων. Ακριβώς σ΄αυτό οφείλονται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών».

www.ruvr.ru

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.