Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Σεπτέμβριος - 3 - 2009

Το σημείωμα που ακολουθεί είναι του ανεξάρτητου σχολιαστή Μπορίς Τουμάνοφ

Δεν ανήκω στην κατηγορία τωgruzinskaya-armiya-3ν ανθρώπων, που θεωρούν – μάλιστα, απόλυτα σοβαρά, ότι η Γεωργία είναι εχθρός της Ρωσίας ή ότι αποτελεί υπαρκτή απειλή για τη χώρα μας. Επίσης δεν έχω τίποτα εναντίον της επιδίωξης των Γεωργιανών να έχουν προνομιούχες σχέσεις με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως από την άλλη νομίζω ότι οι συμφορές που βρήκαν τη Γεωργία τον τελευταίο καιρό είναι, κυρίως, αποτέλεσμα του στοιχειώδους ερασιτεχνισμού της πολιτικής της αφρόκρεμας.

Βασιζόμενος στη μακρόχρονη μου επικοινωνία μ΄αυτό τον πολύ συμπαθητικό λαό, πρέπει να διαπιστώσω ότι αυτός ο ερασιτεχνισμός επιδεινώνεται από την τάση για εξωτερικές εντυπώσεις, που χαρακτηρίζει τον εθνικό χαρακτήρα των γεωργιανών και η οποία τους παρασύρει στην εφαρμογή της εξωτερικής τους πολιτικής. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό, που προκαλεί σύγχυση ακόμα και σε εκείνους, που θεωρούνται συμμάχοι και υπερασπιστές της Γεωργίας.

Όλοι ξέρουν ότι, αρχίζοντας από την 1η Σεπτεμβρίου, και στη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών ομάδα αμερικανών εκπαιδευτών θα ασχολείται με την κατάρτιση 750 γεωργιανών στρατιωτών και αξιωματικών, που θα πρέπει να συμμετάσχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Ας διευκρινίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας, η οποία πήρε διαβεβαιώσεις ότι η εκπαίδευση της γεωργιανής στρατιωτικής δύναμης σε καμιά περίπτωση δεν προϋποθέτει συμμετοχή της σε μιά ενδεχόμενη προσπάθεια της Γεωργίας να επανακτήσει με πολεμικά μέσα το έδαφος που έχασε πέρυσι τον Αύγουστο.

Όμως πριν μερικές μέρες σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό πρακτορείο ΑΡ, ο Υπ. Αμυνας της Γεωργίας Νταβίντ Σιχαρουλίτζε δεν απέκλεισε ότι οι στρατιωτικοί που θα εκπαιδεύονται από τους αμερικανούς, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ένα εν δυνάμει «νέο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας». Τα λόγια του έχουν προκαλέσει πραγματικό πανικό στην Ουάσιγκτον και η κατάσταση ηρέμησε αφού η Τιφλίδα προέβη σε επίσημη δήλωση, χωρίς να βρει τίποτα το καλύτερο, από το να κατηγορήσει τη δημοσιογράφο του ΑΡ ότι «εξαιτίας του μη επαγγελματισμού της» ερμήνευσε λάθος τα λόγια του υπουργού. Και αυτό συνέβηκε σε κατάσταση, στην οποία για προφανή μη επαγγελματισμό έπρεπε να κατηγορηθεί, μάλλον, ο ίδιος ο γεωργιανός υπουργός.

Και μιά μέρα μετά απ΄αυτό το σκάνδαλο γνωστοποιήθηκε ότι η Γεωργία είναι σύμφωνη να δεχτεί στο έδαφος της μερικούς κρατουμένους της Γκουαντάναμο με στόχο να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς τις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, ακόμα και πολλοί γεωργιανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν αυτή την πρωτοβουλία ως αμφίβολη, λαμβανομένου υπόψη του ότι αυτή μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Γεωργία, η οποία θα γίνει τρωτή για τη διεθνή τρομοκρατία. Όμως ένας υψηλόβαθμος γεωργιανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Γεωργία θα είναι πρόθυμη να δεχτεί στο έδαφος της όλους τους κρατούμενους της Γκουαντάναμο υπό τον όρο ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν στη Γεωργία στρατιωτική τους βάση.

Εννοείται ότι οι γεωργιανές αρχές δήλωσαν χωρίς καθυστέρηση ότι αυτή η δήλωση ήταν απλώς αστείο. Όμως στην περίοδο, στην οποία η Ουάσιγκτον επανειλημμένα διαβεβαιώνει τη Μόσχα ότι δεν έχει τέτοιες προθέσεις, αυτό το αστείο ήταν πραγματικά εντελώς άτοπο.

Και αυτό σημαίνει ότι ο υπερβολικά ενθουσιώδης σύμμαχος μπορεί να γίνει φορτικός.

http://spynews-gr

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.