Saturday, 15 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Facebook:Aναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Φεβρουάριος - 12 - 2009

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

Σε απαραίτητο «σύντροφο» όλο και περισσότερων Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου εξελίσσεται το Facebook, το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με περισσότερα από 150 εκατ. μέλη, που γιόρτασε πρόσφατα 5 χρόνια λειτουργίας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανάμεσα σε Ελληνες χρήστες του facebook, 42% δηλώνουν ότι η σύνδεση με την ιστοσελίδα τούς έχει γίνει απαραίτητη καθημερινή συνήθεια, ενώ ένας στους τέσσερις την επισκέπτεται πολλές φορές μέσα σε μια μέρα.

Χαρακτηριστικό της απρόσμενης επιτυχίας της ιστοσελίδας είναι ότι οι χρήστες στην πλειοψηφία τους (το 62% των Ελλήνων μελών) δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποια άλλη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά στις ηλικίες 25-35, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%. Σύμφωνα με την έρευνα (επιστημονικός υπεύθυνος Αριστείδης Θεοτόκης), 31% των χρηστών δηλώνουν ότι το facebook συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε αγαπημένες τους ιστοσελίδες, ενώ για 15% αποτελεί την πλέον αγαπημένη τους σελίδα στο Iντερνετ.

Η αγάπη εκδηλώνεται και έμπρακτα. Το 34% των χρηστών επισκέπτεται το facebook 2-3 φορές την ημέρα, ενώ ένα 25% αρκετά συχνότερα. Οι περισσότεροι, το 75% των χρηστών, δεν περνούν πάνω από 30 λεπτά σε κάθε επίσκεψη στην ιστοσελίδα, ωστόσο, όπως παρατηρούν οι ερευνητές, «αυτό, σε συνδυασμό με τη μέση συχνότητα επισκέψεων, δείχνει πως το facebook έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του μέσου χρήστη». Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, ο βασικός λόγος χρήσης του facebook είναι η επικοινωνία και η επανασύνδεση με παλιούς φίλους και συμμαθητές. Το 46% των μελών, πάντως, δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί «για να μαθαίνει προσωπικά στοιχεία φίλων και γνωστών» – για το γνωστό ηλεκτρονικό… κουτσομπολιό.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μόνο το 28% δηλώνει πως «μπαίνει» για να αποκτήσει νέες γνωριμίες. Οσο, όμως, κι αν μας έχει γίνει απαραίτητο, ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει εάν εμπιστευόμαστε ή όχι το facebook (33% δηλώνουν πως το εμπιστεύονται, ενώ 38% πως… κάθε άλλο). Το βέβαιο είναι ότι μας αρέσει επειδή είναι δωρεάν. Το 83% των χρηστών δεν θα συνέχιζε τη χρήση του εάν απαιτείτο συνδρομή, έστω και χαμηλή. Λιγότεροι, πάντως, είναι εκείνοι που θα αποχωρούσαν εάν διαπίστωναν πως η ιστοσελίδα παραβίαζε τα προσωπικά τους δεδομένα (65%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Δεκεμβρίου 2008 – Ιανουαρίου 2009 σε συνολικό δείγμα 380 χρηστών. Για την εκπόνηση της έρευνας δημιουργήθηκε -τι άλλο; – ένα γκρουπ στο facebook.

logo_facebook

Σε τέσσερα βασικά σημεία όσον αφορά τη χρήση του Facebook, του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, εφιστά την προσοχή η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι., τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, είναι:

  • Η αλλαγή των όρων οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση.
  • Το γεγονός ότι οι εφαρμογές δεν εγγυώνται την ασφάλεια, το οποίο σημαίνει ότι αν οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κουίζ, τα παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο διαρρεύσουν μέσα από τα πρωτόκολλα ασφαλείας του Facebook, το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη.
  • Ο χρήστης αποποιείται τα πνευματικά του δικαιώματα, καθώς, βάσει των όρων του, ταχυδρομώντας οποιοδήποτε περιεχόμενο δίνεται στο Facebook η άδεια να το χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει: «Για παράδειγμα, εάν φορτώσετε μια φωτογραφία σας στο Facebook πρέπει να γνωρίζετε, με βάση όσα αναγράφονται στους όρους, ότι το Facebook μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφά της και να τα πουλήσει έναντι πληρωμής ή μη σε τρίτους χωρίς την άδειά σας, ως προωθητική ή διαφημιστική ενέργεια», σημειώνει η οργάνωση.
  • Η μυστικότητα δεν είναι εγγυημένη, καθώς όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση «το Facebook δεν είναι αρμόδιο για την καταστρατήγηση οποιωνδήποτε ρυθμίσεων απορρήτου (privacy settings) ή μέτρων ασφαλείας που εμπεριέχονται στον ιστοχώρο. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας χάκερ κλέψει τα προσωπικά δεδομένα σας μέσα από το Facebook, αυτό δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για τα μέτρα ασφαλείας του».

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.