Saturday, 29 February , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Η Υπουργός ξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντιέται σήμερα στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και μετά με τον πρόεδρο της ΡΟ Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ανάμεσα στα βασικά θέματα, όπως αναμένεται, θα είναι τα προβλήματα της αντιπυραυλικής άμυνας και των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών. Η επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών καλείται να δείξει αν σημειώθηκε πραγματικά κάποια πρόοδος στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις.
Τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ εμφανίστηκε αλληλοκατανόηση για το πρόβλημα της αντιπυραυλικής άμυνας. Η Ουάσιγκτον προτίθεται αυτή τη φορά να προχωρήσει στη δημιουργία νλεου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας υπολογίζοντας τη γνώμη της Μόσχας. Οι εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση ως νίκη της σύνεσης. Ο Αλεξάντρ Κονοβάλοφ, πρόεδρος του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Εκτιμήσεων και Ανάλυσης, π.χ. είπε: «Οι Αμερικανοί έχουν εγκαταλείψει την παλιά αρχιτεκτονική της αντιπυραυλικής άμυνας, δηλαδή τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων αναχαίτισης στο μεσαίο τμήμα της τροχιάς πτήσης της κεφαλής στο έδαφος της Πολωνίας, η στόχευση των οποίων προβλεπόταν να γίνεται από την Τσεχία. Αντί για αυτό ποντάρουν τώρα σε πυραύλους που προς το παρόν είναι μόνο θαλάσσιας βάσης. Ο πύραυλος SΜ3 αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικός και κατά 10 φορές πιο φτηνός, από τους αντιπυραύλους που προβλέπονταν να αναπτυχθούν στην Πολωνία. Μάλιστα, ο πύραυλος αυτός μπορεί να εκτοξεύεται από πλοία. Συνεπώς, εμφανίζεται μια νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική, η οποία θα μπορούσε να συναρμολογείται κοντά στην πιθανή πηγή απειλής. Σε περίπτωση, π.χ. του Περσικού κόλπου, τα πλοία μπορούν να έρθουν στον Περσικό κόλπο, σε περίπτωση της Μεσογείου θάλλασας- στη Μεσόγειο θάλασσα κλπ. Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη γνώμη του Αλεξάντρ Κονοβάλοφ, θα συζητήσει στη Μόσχα τη πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας σ΄αυτό το σύστημα. Τα Ραντάρ μας μπορούν να χρησιμοποιούνται στο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ως Ραντάρ ειδοποίησης στο πρώτο στάδιο. Τέτοια συνεργασία θα συντελεί στη διάλυση όλων των υποψιών, στην ύφεση της έντασης, καθώς επίσης και στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».
– Από την άλλη, μερικοί εμπειρογνώμονες τραβούν την προσοχή στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ αντί για 10 μη αποτελεσματικούς κινητικούς πυραύλους αναχαίτισης, σχεδιάζουν ουσιαστικά να αναπτύξουν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας εκατοντάδες δοκιμασμένους πυραύλους θαλάσσιας βάσης SM3. Χρειάζεται να εκτιμηθεί ακόμα ο βαθμός της απειλής τους για την ρωσική εθνική ασφάλεια και να κατανοηθεί πρωτ’ απ’ όλα εξονυχιστικά το νέο σύστημα της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας. ΄Ετσι δήλωσε στις παραμονές των συνομιλιών και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Η Μόσχα ελπίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να διαλύσει όλες τις δυνατές υποψίες.
Ανάμεσα στα άλλα κεντρικά θέματα των ρωσο-αμερικανικών συνομιλιών στη Μόσχα θα είναι επίσης το Ιράν και η αντικατάσταση της Συνθήκης ΣΑΛΤ-1 για τους στρατηγικούς επιθετικούς εξοπλισμούς που η ισχύς της λήγει ήδη στις 5 Δεκεμβρίου από τη νέα. Οι Αμερικανοί υπολογίζουν, μεταξύ άλλων, να πείσουν τη Μόσχα να υποστηρίξει στο ΣΑ του ΟΗΕ τις σκληρές αντιιρανικές κυρώσεις και να μη ασκήσει το δικαίωμα βέτο σε περίπτωση που το Ιράν θα απορρίξει τις προτάσεις της διεθνούς κοινότητας, που του έχουν υποβληθεί εκ μέρους των 5 μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και της Γερμανίας. Σε σχέση με αυτό οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν μπορούν να εγκριθούν μόνο τότε, όταν θα εξαντληθούν όλες οι διπλωματικές δυνατότητες επίδρασης στην κατάσταση.

www.ruvr.ru

Comments are closed.

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.