Saturday, 15 August , 2020

News.kozaninet.gr

Ενημέρωση χωρίς όρια

Βιομετρία

Άρθρο του Συντ. Ομάδα On Οκτώβριος - 25 - 2009

Μία από τις τάχιστα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας είναι αναμφισβήτητα η βιομετρία, η οποία αποτελεί μια προηγμένη μέθοδο πιστοποίησης της ταυτότητας ενός ατόμου με βάση κάποια φυσικά χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά σε κάθε άνθρωπο, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, η παλάμη, η ίριδα του ματιού κ.ά. Ηδη η βιομετρία αξιοποιείται και σε επίσημα έγγραφα κρατικών υπηρεσιών, όπως στα διαβατήρια. Οσοι υπόκεινται στη διαδικασία έλεγχου των φυσικών χαρακτηριστικών τους, προκειμένου να αποδειχτεί η ταυτότητά τους, πρέπει να κάνουν μία ενέργεια, για παράδειγμα να ακουμπήσουν το δάχτυλό τους σε έναν «αναγνώστη» αποτυπωμάτων ή να κοιτάξουν σε μια συσκευή αναγνώρισης της ίριδας, κάτι που μπορεί να εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτοποίηση του ατόμου, δημιουργεί όμως και μια ψυχολογική «ενόχληση».

Για τον λόγο αυτό η βιομετρική μέθοδος που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και να διεισδύει σε πολλές εφαρμογές είναι η αναγνώριση προσώπου. Ενας συνδυασμός συστημάτων, που βασίζεται κατά κύριο λόγο σε κάμερες και σε προγράμματα υπολογιστών, μπορεί να προβεί στην ταυτοποίηση ενός ατόμου χωρίς αυτό να χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια. Τα συστήματα αυτά σκανάρουν μέσω μίας κάμερας τη γεωμετρία του προσώπου που αποτελείται από μια σειρά παραμέτρων όπως η απόσταση μεταξύ των ματιών, το μέγεθος του στόματος, το σχήμα του προσώπου και πολλά άλλα. Τα στοιχεία αυτά συνδυαζόμενα μεταξύ τους δημιουργούν ένα πρότυπο που για κάθε άνθρωπο είναι μοναδικό. Η μέθοδος αναγνώρισης του προσώπου μπορεί να θεωρείται πιο λειτουργική και εύχρηστη, είναι όμως αρκετά πιο πολύπλοκη και δύσκολη τεχνολογικά, γιατί βασίζεται στην ανάλυση ενός συνδυασμού χαρακτηριστικών του ανθρώπου. Σήμερα όμως έχουν αναπτυχθεί «έξυπνα» προγράμματα, τα οποία αναλύουν τις εικόνες του προσώπου από τις κάμερες και μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτοποίηση ενός ατόμου. Η αναγνώριση προσώπου μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, με κύρια τον έλεγχο φυσικής πρόσβασης σε διάφορους χώρους, στους οποίους μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν άδεια να εισέρχονται. Επίσης, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον για λόγους ασφαλείας να αναπτυχθούν συστήματα αναγνώρισης προσώπου που θα ελέγχουν το ποιος θα έχει ή όχι άδεια να χειρίζεται έναν υπολογιστή ή ακόμη και το ποιος θα μπορεί να οδηγεί ή όχι ένα αυτοκίνητο. Παράλληλα, η αναγνώριση προσώπου με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους θα μπορεί να αξιοποιείται από υπηρεσίες ασφαλείας για την αναζήτηση ύποπτων ατόμων σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα στα αεροδρόμια.

ΠΗΓΗ: ΕΣΠΡΕΣΟ

http://egersis.blogspot.com/

ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
9-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
4-Ιούλ-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντώνης Κανάκης: για το δημοψήφισμα της Κυριακής: «Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία»

Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
15-Ιούν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσοχή! Το ευρώ αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας. Δεν κυκλοφορεί ξεχωριστά!

Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
29-Ιαν-2015 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάκης:Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Μήπως… υποτίθεται…;

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
20-Νοέ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήπως… υποτίθεται…;

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
30-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ….

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
8-Οκτ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΛ έχουν ύποπτη στάση (βίντεο)

Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

Άρθρο του Συντ. Ομάδα
13-Σεπ-2014 I Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίντεο με την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013

    Διαφημιζόμενοι


Add new tag CIA Cinema Facebook Αφγανιστάν Βαλκάνια Γερμανία Γεωργία Γκουαντάναμο Γκρουέφσκι ΕΛΛΑΔΑ Επαναστατικός Αγώνας Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρώπη ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες Ιράκ Ιράν Ισραήλ Κοζάνη Κοσσυφοπέδιο Κύπρος Μακεδονία Μπαράκ Ομπάμα Μόσχα ΝΑΤΟ Νέα Τάξη Νέα τάξη Πραγμάτων Οικολόγων Πράσινων Ομπάμα Ουάσιγκτον Ουκρανία Παγκοσμιοποίηση Πακιστάν Ρωσία Σινεμά Σκόπια Ταλιμπάν Τελευτέα Νέα Τουρκία Χίλαρι Κλίντον γρίπη των χοίρων επίθεση λαθρομετανάστες τρομοκράτες. Higilight (5.782)
Home (28)
Slide (343)
Video (523)
ΑΙΓΑΙΟ (60)
ΑΙΣΧΟΣ (112)
άρθρα και κείμενά μας (19)
Βαλκάνια (98)
Γράφουν… (2.361)
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (70)
Διεθνή Νέα (546)
Δικαστικά (112)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1.048)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (262)
ΕΛΛΑΔΑ (454)
Ενδιαφέροντα (542)
Επικαιρότητα (692)
Ευρωπαϊκά Νέα (193)
ΗΠΑ (69)
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ (25)
ΘΡΑΚΗ (11)
ΘΡΗΣΚΕΙΑ (44)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (245)
ΙΣΤΟΡΙΑ (144)
Κοζάνη-Τοπικά Νέα (106)
Κυπριακό (154)
Μακεδονικό (91)
Νέα Τάξη (552)
Ντοκιμαντέρ (21)
Οικονομία (1.183)
Ομογένεια (14)
Πολιτική (2.167)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (102)
προβοκάτσιες (53)
Ρωσία (27)
Σκοπιανό (29)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ (139)
ΤΟΥΡΚΙΑ (85)
υγεία (28)
Ψυχαγωγία (62)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.